tel +31(0)321 311 119
Home
home   /   projecten

Projecten (5)

Bij Technisch Bureau NIGO kunt u terecht voor totaalprojecten. Wij realiseren complete luchtbehandelingssystemen, van aanzuig- tot uitblaasrooster. Daarbij nemen wij u zowel het ontwerp als de installatie  Onderhoud uit handen.

Onderhoud is behoud.

Om het binnenklimaat op peil te houden, heeft uw ventilatiesysteem eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig. Onze vakmensen komen periodiek bij u langs om het systeem te inspecteren en waar nodig te optimaliseren. Heeft u een relatief klein, overzichtelijk systeem, dan ontvangt u van ons een instructie om zelf het periodiek onderhoud uit te voeren. Laat u deze klus liever aan ons over, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Installatie

Een ventilatiesysteem moet het binnenklimaat op peil houden, maar mag niet te veel opvallen. Wij zorgen voor een vakkundige plaatsing. Van installeren tot isoleren en schilderen, wij nemen u alles uit handen. Door met u mee te denken over zowel de afwerking als het logistieke proces, verloopt de installatie netjes en volgens planning.

Technisch Bureau NIGO installeert ventilatiesystemen tijdens zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Omdat wij werken met geavanceerde software, kunnen we ontwerpen uitwisselen. Dit zorgt gedurende het proces voor duidelijke communicatie en een goede samenwerking.

Ontwerp

Het klimaat in een ruimte is afhankelijk van allerlei omgevingsfactoren. Hoe groot is de ruimte? Waarvoor wordt hij gebruikt? En wat is de warmtelast? Bij het realiseren van een luchtbehandelingssysteem brengen wij al die elementen samen in een overzichtelijk ontwerp. Daarbij houden wij rekening met wettelijke eisen die bijvoorbeeld gelden voor de farmaceutische industrie, de gezondheidszorg of zwembaden. Door de wensen en eisen op de juiste manier aan elkaar te verbinden, komen wij tot een oplossing die leidt tot een optimaal binnenklimaat.

Wij maken onze ontwerpen met geavanceerde software. Hierdoor kunnen wij tekeningen uitwisselen met andere partijen, wat zorgt voor duidelijke communicatie tijdens grootschalige bouwprojecten. Daarnaast verwerken wij wijzigingen die gedurende de installatie worden doorgevoerd alsnog in het ontwerp. Zo weet u aan het eind van het project precies hoe uw ventilatiesysteem in elkaar zit.

Ontwerp

Wij combineren uw wensen met de wettelijke eisen, wat resulteert in een overzichtelijk ontwerp. Door luchtberekeningen te maken komen wij tot een juiste samenstelling van filters, ventilatoren, kanalen, isolatiematerialen en roosters. De inkoop doen wij bij betrouwbare partners die vanuit hun uitgebreide aanbod een selectie van kwalitatief hoogwaardige onderdelen maken.

Installatie

Omdat wij met u meedenken over zowel de afwerking als het logistieke proces, verloopt de installatie netjes en volgens planning. Naast de installatie van het ventilatiesysteem, kunnen wij tijdens bouwtrajecten tevens de volledige begeleiding op ons nemen.

Onderhoud

Om het binnenklimaat op de lange termijn op peil te houden, kunt u op ons rekenen als het gaat over het onderhoud van uw systeem.

Zwembad Badhoevedorp Zwembad Badhoevedorp
Voor een aanbouw van een zwembad aan een woning in Badhoevedorp hebben wij de luchttoevoer buizen naar de toevoerroosters gemaakt op de breedplaatvloer. Lees meer..
Zwembad Woudenberg Zwembad Woudenberg
Lees meer..
Van Nelle fabrieken in Rotterdam Van Nelle fabrieken in Rotterdam
Bestaande ventilatie aanpassen met een industriële look. Lees meer..
2 nieuwe systemair boxen voor snackbar 2 nieuwe systemair boxen voor snackbar
Een klant van ons welke een snackbar exploiteert had een probleem met met de twee afzuigventilatoren die laag over het dak uitbliezen. Lees meer..
Luchttoevoer kanaal Luchttoevoer kanaal
Voor een zwembad hebben wij een toevoerluchtkanaal geplaatst wat geschikt is voor vochtige kruipruimtes en grond water. Lees meer..