tel +31(0)321 311 119
Home
home   /   klanten

Klanten


Door ons te verdiepen in uw bedrijf, de werkzaamheden en de ruimte, komen wij tot een oplossing waarvan u jarenlang plezier heeft. Bovendien kunnen wij de installatie en het onderhoud op efficiënte wijze uitvoeren, omdat wij uw systeem tot in detail kennen.

Liever vooraf extra energie steken in het ontwerp, dan achteraf wijzigingen doorvoeren terwijl het proces in volle gang is. Bent u op zoek naar kennis en expertise bij het ontwerpen, installeren, begeleiden en onderhouden van een luchtbehandelingssysteem?

Als ervaren partner helpt Technisch Bureau NIGO u graag.

Wij werken voor onder meer:

 • projectontwikkelaars
 • distributiecentra
 • farmaceutische bedrijven
 • de levensmiddelenindustrie
 • onderzoekscentra
 • laboratoria
 • zwembadeigenaren
 • het midden- en kleinbedrijf
 • particulieren en gemeentes

Minimale kosten, maximaal resultaat

Wij ondersteunen op het gebied van luchtbehandelingssystemen bij:
 • het totaalproject
 • het maken van een ontwerp en de berekeningen
 • het controleren van het ontwerp en de berekeningen


Onze goed opgeleide werktuigbouwkundigen en monteurs denken mee over uw wensen, de eisen vanuit de markt en het gebruik van de juiste materialen. Wij denken out-of-the-box en weten hierdoor tegen minimale kosten een systeem met maximaal resultaat te realiseren. Dus staat u voor de uitdaging om een luchtbehandelingssysteem samen te stellen of een bestaand ontwerp door te ontwikkelen? Neemt u dan contact met ons op. Met onze kennis kunnen wij u op alle vlakken van dienst zijn.
 

Onderhoud is behoud.

Om het binnenklimaat op peil te houden, heeft uw ventilatiesysteem eens in de zoveel tijd een onderhoudsbeurt nodig. Onze vakmensen komen periodiek bij u langs om het systeem te inspecteren en waar nodig te optimaliseren. Heeft u een relatief klein, overzichtelijk systeem, dan ontvangt u van ons een instructie om zelf het periodiek onderhoud uit te voeren. Laat u deze klus liever aan ons over, dan is dat uiteraard ook mogelijk.

Installatie

Een ventilatiesysteem moet het binnenklimaat op peil houden, maar mag niet te veel opvallen. Wij zorgen voor een vakkundige plaatsing. Van installeren tot isoleren en schilderen, wij nemen u alles uit handen. Door met u mee te denken over zowel de afwerking als het logistieke proces, verloopt de installatie netjes en volgens planning.

Technisch Bureau NIGO installeert ventilatiesystemen tijdens zowel nieuwbouw- als renovatieprojecten. Omdat wij werken met geavanceerde software, kunnen we ontwerpen uitwisselen. Dit zorgt gedurende het proces voor duidelijke communicatie en een goede samenwerking.

Ontwerp

Het klimaat in een ruimte is afhankelijk van allerlei omgevingsfactoren. Hoe groot is de ruimte? Waarvoor wordt hij gebruikt? En wat is de warmtelast? Bij het realiseren van een luchtbehandelingssysteem brengen wij al die elementen samen in een overzichtelijk ontwerp. Daarbij houden wij rekening met wettelijke eisen die bijvoorbeeld gelden voor de farmaceutische industrie, de gezondheidszorg of zwembaden. Door de wensen en eisen op de juiste manier aan elkaar te verbinden, komen wij tot een oplossing die leidt tot een optimaal binnenklimaat.

Wij maken onze ontwerpen met geavanceerde software. Hierdoor kunnen wij tekeningen uitwisselen met andere partijen, wat zorgt voor duidelijke communicatie tijdens grootschalige bouwprojecten. Daarnaast verwerken wij wijzigingen die gedurende de installatie worden doorgevoerd alsnog in het ontwerp. Zo weet u aan het eind van het project precies hoe uw ventilatiesysteem in elkaar zit.

Berekeningen

Een ventilatiesysteem bestaat uit tientallen componenten. Wij maken luchtberekeningen om tot een juiste combinatie van roosters, filters, ventilatoren, kanalen en appendages te komen. Daarin werken wij nauw samen met onze leveranciers. Vanuit hun uitgebreide aanbod en expertise maken zij een selectie van passende onderdelen, die wij in onze offerte aan uw presenteren.

Inkoop

Op het gebied van inkoop werken wij al jaren samen met een groep betrouwbare partners. Onze partners maken op basis van het ontwerp en de berekeningen een selectie van kwalitatief hoogwaardige roosters, appendages, ventilatoren en kanalen. Vervolgens kiezen we met elkaar de best passende oplossing voor uw situatie.

Begeleiding

Tijd is geld. Het is daarom belangrijk dat uw bouwtraject volgens planning verloopt. Naast de installatie van het ventilatiesysteem, kunnen wij tevens de volledige bouwbegeleiding op ons nemen. Dankzij onze jarenlange ervaring in de bouwwereld beschikken wij over een oplossend denkvermogen: wij kennen de beperkingen, maar zien voornamelijk kansen. Door de kwaliteiten van alle betrokken partijen optimaal te benutten, halen we uit het project wat erin zit.